От пресцентъра на коалиция Демократична България“ съобщиха, че Главна дирекция Национална

...
От пресцентъра на коалиция Демократична България“ съобщиха, че Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

Главна дирекция Полиция след проверката на кея пред сарая на Доган: Има данни за престъпление за внесени неверни обстоятелства

От пресцентъра на коалиция „ Демократична България “ оповестиха, че Главна дирекция „ Национална полиция “ е изпратила на прокуратурата материалите от инспекцията на строителството на кея пред сарая на Ахмед Доган в лесопарк „ Росенец “ с мнение за формиране на досъдебно произвеждане.

Сигналът до Министерство на вътрешните работи за нарушаванията при строителството на кея е на народния представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

Министерство на вътрешните работи оповестява, че отдел „ Икономическа полиция “ е завършил инспекцията и съгласно проверяващите има данни за закононарушение по член 314 от Наказателен кодекс за импортирани погрешни условия или изказвания в формален документ. 

Проверката е почнала през есента на 2021 година по сигнал за осъществени престъпления при построяването на кейова стена в лесопарк Росенец. В него е посочено също, че на 2 септември 2016 година в началото е заличено пристанището - парцел с идеални елементи, а на 24 февруари 2020 година е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма площ от 5 838 кв. м.

От изискани документи и снимков материал е открито, че към 2016 година хидротехническото оборудване е било с повърхност от 1 029 кв. м, а през 2020 година на негово място е нанесен нов парцел с повърхност от 5 838 кв. м, с метод на трайно прилагане за пристанище с размери и в детайли изложение в констативен нотариален акт от 18 март 2020 година

При параленост на данните, е изяснено, че този документ е формиран на база на направено експертно градивно становище-обследване и разбор на съществуващите строителни структури – брегоукрепителни структури и защитни уреди и съоръжение. На това съображение на тях са очертавани границите и дължината на оборудването. Това дава съображение на проверяващите да заключат, че в формален документ - констативен нотариален акт от 18 март 2020 година, съзнателно са нанесени погрешни условия на база градивното мнение, направено от 53-годишен инженер от Бургас.

След систематични сигнали от Ивайло Мирчев и някогашния депутат от “Демократична България ” Димитър Найденов, ДНСК към този момент откри, че удължението на кейовата стена в лесопарк „ Росенец “ е построено без нужните строителни бумаги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР